Naar startpagina

 

 


Home
Nieuws
Biografie
Golf
Tennis
Projecten
Spreker
Ambassadeur
Onderscheidingen
Gallery
Archief
Links
Contact

Monique Kalkman op LinkedIn  Monique Kalkman op Facebook  Monique Kalkman op Twitter      


 

Monique Kalkman-van den Bosch, geboren op 28 november 1964 te Sint-Oedenrode (NB)

OLYMPISCHE DROOM
Als jong meisje droomde ik er al van om Olympisch kampioene te worden. Die gouden medaille om mijn nek en de beste zijn van de hele wereld. In tennis of hockey, maar meestal gingen mijn echte nachtdromen over tennis op Wimbledon. Vaak schrok ik dan plots wakker nadat mijn racket het had begeven. Was dit een signaal, een voorteken?

Toen ik veertien was en goed op dreef om de Olympische berg te beklimmen begaf mijn materiaal het niet maar mijn lichaam.

Ik kreeg kanker (Ewing tumor) en daardoor een dwarslaesie en werd rolstoelgebonden. Een andere wending aan mijn leven, maar niet aan mijn droom. Dan maar een andere sport, een langere of zwaardere weg of wat dan ook, maar de beste van de wereld met die gouden medaille wilde ik perse worden, dat stond vast!

Vijf jaar later werd ik voor het eerst Paralympisch en tweemaal wereldkampioene tafeltennis, daarna nog driemaal Paralympisch en viermaal wereldkampioene rolstoeltennis. Het goud was voor mij. Het gevoel waar ik vroeger over droomde als klein meisje was er eindelijk! Heerlijk, alsof ik thuis kwam van een lange zware reis en die gouden plak was mijn thuis. Toen besefte ik dat het de reis er naar toe was, die de plak zo mooi maakte.

In 1997 ben ik gestopt met toptennis en heb ik me volledig op mijn maatschappelijke carrière en gezin gestort. Na tien jaar lang nauwelijks iets aan sport gedaan te hebben realiseerde ik me, door zware fysieke problemen, dat ik al langere tijd roofbouw had gepleegd op mijn lichaam. Ik mocht niet meer tennissen en werd geadviseerd te gaan golfen omdat het goed was tegen mijn fysieke problemen. Het staan, opstrekken van je lichaam en de swing was goed om mijn nek en rugklachten te bestrijden. Geef me een bal en de passie slaat weer toe. Ik ga nu voor golf.

MAATSCHAPPELIJK
Na mijn sportcarrière in 1997 ging ik fulltime voor mijn toenmalige sponsor Sunrise Medical werken waar ik verschillende sales, product- en marketing management functies gehad heb. Als onderdeel van die internationale baan woonde ik zes jaar in Engeland. In 2003 keerden Marc, mijn man en ik met onze driejarige zoon Justin terug naar Nederland.

Wonend in Nederland, werkend in een Europese marketing managementfunctie, was ik veel onderweg. In 2007 werd het tijd voor nieuwe uitdagingen. Ik maakte de overstap naar Welzorg, 's Nederlands grootste leverancier van hulpmiddelen voor mensen met een fysieke beperking. Ik werk hier als manager innovatie en participatie. Hierover meer op de pagina Projecten. Tevens geef ik lezingen (meer hierover op de pagina Spreker) en zet ik me in voor een aantal goede doelen (meer hierover op de pagina Ambassadeur en nevenfuncties).

Lees meer op de pagina Golf.

 

 © 2007-2017
Monique Kalkman |
Disclaimer

Welzorg