Naar startpagina

 

 


Home
Nieuws
Biografie
Golf
Tennis
Projecten
Spreker
Ambassadeur
Onderscheidingen
Gallery
Archief
Links
Contact

Monique Kalkman op LinkedIn  Monique Kalkman op Facebook  Monique Kalkman op Twitter      


 

 

International Tennis Hall of Fame 2017
Newport, Juli 2017
 

Nederlandse treedt samen met Roddick en Clijsters toe tot Hall of Fame. Voormalig rolstoelspeelster Monique Kalkman is als tweede Nederlander ooit opgenomen in de internationale Tennis Hall of Fame...
Klik hier om het gehele NOS artikel te lezen.

Klik hier voor de gehele speech

Klik hier voor de video van de samenvatting van de ceremonie

 


International Tennis Hall of Fame 2017
Melbourne, Januari 2017
 

Voormalige paralympische- en wereldkampioene (tafel)tennisster Monique Kalkman is samen met tennissers Kim Clijsters en Andy Roddick opgenomen in ‘International Tennis Hall of Fame 2017’.

Op dinsdag 23 januari 2017 jl. werd bekend gemaakt dat Kalkman is benoemd tot ‘Recent Player Category for Wheelchair Tennis’. Om opgenomen te worden in ‘International Tennis Hall of Fame’ dient men minimaal vijf jaar gestopt te zijn met (rolstoel)tennissen, een indrukwekkende internationale carrière hebben gehad op het hoogste niveau dat gekenmerkt werd door integriteit, sportiviteit en karakter.

Monique Kalkman, Nederlandse, is een voormalige rolstoeltennisster die de nummer 1 positie in zowel enkel- en dubbelspel bereikte. Ze was wereldwijd nummer 1 in singles voor 126 weken en bevond zich 264 weken in de wereld top vijf.

Al op zeer jonge leeftijd was zij een gepassioneerde sportster en was betrokken bij vele sporten en droomde ervan om Olympische topsportster en sportlerares te worden. Maar op 14 jarige leeftijd kreeg zij kanker en daardoor een dwarslaesie en werd rolstoel gebonden. Zij moest een andere wending geven aan haar leven maar… niet aan haar Olympische droom. Zij richtte haar vizier op rolstoel tafeltennis en rolstoel tennis. Haar focus op deze twee sporten resulteerde dat zij in 1984 Paralympisch kampioene in het tafeltennis werd. Vanaf 1986 ging haar focus meer en meer richting het rolstoeltennis en van 1992 tot 1996 won Kalkman drie Paralympische medailles in het rolstoeltennis. Ze werd de eerste en enige vrouwelijke atlete in twee verschillende individuele sporten (tennis en tafeltennis) die Paralympische gouden medailles wist te winnen.

Naast haar succes in de Paralympics, was Kalkman vier keer (1992 - 1995) ITF Wheelchair Tennis World Champion en werd zij acht keer kampioene in de Super Series evenementen. Kalkman's carrière record van 151-25 singles en haar 53-7 dubbels zorgen er voor dat zij één van de succesvolste rolstoel speelsters aller tijden is.

Ook tennissers Kim Clijsters en Andy Roddick zijn opgenomen in de ‘International Tennis Hall of Fame 2017’. De officiële benoemingen zijn op 22 juli 2017 tijdens de Rolex Hall of Fame Enshrinement Weekend van de International Tennis Hall of Fame in Newport, Rhode Island.

Klik hier voor de video van de ITHF Class of 2017 in Melbourne


Kalkman, Vlug, Van Beek en Rombout winnen
Juli 2015
 Zaterdag 11 juli werd op de Oosterhoutse Golf Club de 2de Open wedstrijd voor golfers met een fysieke beperking gespeeld.

Op een prachtige dag trokken Nederlands beste golfers met een fysieke beperking naar de Oosterhoutse Golf Club voor de 2de Open wedstrijd voor golfers met een fysieke beperking. Voor de meesten was het een drukke week omdat kort daarvoor het ABN Amro Disabled Open was gespeeld.

Op de Oosterhoutse werden de spelers zeer gastvrij ontvangen en liep er met elke flight een vrijwilliger mee om te helpen met het harken van bunkers, bewaken van de vlag en meer.

Bij de dames in de A-categorie werd de wedstrijd gewonnen door Monique Kalkman. De Paralympisch gouden medaille winnares bij tennis en tafeltennis kwam tot 91 slagen. 'Een ongelooflijk goede score voor iemand in een paragolfer die alles met een arm speelt', aldus wedstrijdleider Willem Vork. Kalkman won niet alleen de wedstrijd bij de dames, ze was eveneens de beste paragolfer van het toernooi.

Bij de heren won Willem-Aart Vlug. Met 81 slagen deed hij het zes slagen beter dan Ton Volmer en tien slagen beter dan nummer drie Pieter Overweg. Vlug was in zijn handicapcategorie ook al de beste Nederlander bij het ABN Amro Disabled Open. Hij werd toen tweede.

In de B-categorie werd gespeeld volgens het stableford systeem. De winst ging daar bij de dames met 42 punten naar Renske van Beek. Bij de heren was Machiel Rombout de beste met 39 punten.

Kijk voor uitslagen op NGFWedstrijden.com

 


Going4Golf Foundation
April 2014
 

De NGF (Nederlandse Golf Federatie), EDGA (European Disabled Golf Asscociation, PGA Holland (Professional Golf Association) gaat nauw samenwerken met de Going4Golf Foundation

Monique Kalkman lanceert Going4Golf Foundation.

Almere, april 2014 ---- Golf is een sport voor iedereen! Ook voor mensen met een fysieke en/of mentale beperking. Golf kan een enorme waarde hebben in hun revalidatie/herstel traject, zowel fysiek, mentaal als sociaal. Ook als wedstrijd of topsport is golf voor mensen met een beperking een geweldige uitdaging. Het is een integratieve sport bij uitstek. Heerlijk in de buitenlucht op de drivingrange of in de baan, samen met je vrienden en familie. Echt genieten dus en goed voor je gezondheid.

Mede daarom gaat de NGF (Nederlandse Golf Federatie) in Nederland in 2014 Golf voor mensen met een beperking op de kaart zetten...

Klik hier voor het gehele persbericht

Klik hier voor een verslag van 19 april van Omroep Flevoland
 


Onbeperkt Sport
Editie 3 2013

 

De nieuwe editie van het Flevolandse blad, Onbeperkt Sport, is weer uit, vol informatie en inspiratie om onbeperkt te sporten.
Klik op onderstaand logo om de krant te openen:

 


Share, like en winactie

 

Maak kans op een dag off raod met de Ottobock mountain handbike.

De e-mano.3S is een unieke handbike met elektronische ondersteuning die je zelfs off road de power geeft om mee te kunnen.

Ga naar
Ottobock Mobility Nederland op Facebook en SHARE, LIKE & WIN
 


Video
DBO 2012 in Uckfield, Engeland

 


NTR: Academie
15 juli t/m 9 september 2013

 

Dinsdag 30 juli om 19.15 u op NL 2 bij NTR academie vertel ik over mijn verhaal en mijn missie.

Aankondiging NTR:
Twintig Nederlands(talig)e wetenschappers, schrijvers, visionairs en bevlogen sprekers vertellen over onderwerpen die bepalen in wat voor tijd wij leven. De serie start op 15 juli en eindigt in augustus.

Aflevering 30 juli:
Het is niet de kunst om grip te krijgen wat je overkomt, maar wat je overkomt te gebruiken.
Veertien jaar oud was Monique Kalkman toen kanker en een dwarslaesie haar leven veranderde. Monique zag de tegenslag als uitdaging, ze omarmde nieuwe situaties en boog ze om tot positieve eigenschappen. Vijf jaar later werd ze Paralympisch kampioen tafeltennis. Vervolgens nog driemaal Paralympisch en viermaal wereldkampioene rolstoeltennis. De belangrijke lessen uit haar ziekte, uit de sport en haar maatschappelijke carrière doen haar nog steeds haar grenzen verleggen. Tegenwoordig is ze een bron van inspiratie en motivatie voor anderen. Monique vertelt over haar successen, haar strijd, het belang van participatie, integratie en de innovatie die daarvoor nodig is. Ze laat zien wat de kracht is van een ondernemende en positieve geest. Het begint bij een halfvol glas.

Regie: Jacomien Kodde.
Website:
www.ntracademie.nl

Uitzending gemist? Klik dan hier

Lees hier het volledige persbericht


Golfjournaal
juli/augustus 2013

 

Esther Vergeer en Monique Kalkman, twee iconen in de paralympische wereld vertellen over topsport attitude en ontwikkeling.

 
Klik op de foto voor een vergroting.         Klik op de foto voor een vergroting.


Nationale Sportweek 2013
09-04-2013

 

Van 20 tot en met 27 april vindt de 10e editie van de Nationale Sportweek plaats. Een week lang zetten honderden sportverenigingen, sportclubs, sportbonden, bedrijven, het onderwijs en andere sportaanbieders hun deuren open, organiseren clinics, toernooien en demonstraties. Iedereen, jong en oud, met en zonder beperking, kan deze week kennis maken met (nieuwe) sporten. Deze sportieve week wordt georganiseerd door NOC*NSF met als doel meer mensen kennis te laten maken met een sport die bij hen past en ze vervolgens de weg naar de sportvereniging te laten vinden.

Op zaterdag 20 april vindt de officiële opening plaats in Tilburg. Op het Pieter Vreedeplein staat een groot podium met te gekke sportacts en optredens van bekende artiesten. Rondom het podium zijn tal van sportactiviteiten, waar iedereen aan mee kan doen.

Op zaterdag 27 april zal de 10e Nationale Sportweek officieel en feestelijk worden afgesloten op het Waddeneiland Texel. Op en rondom het terrein voor het gemeentehuis in Den Burg worden tal van sportactiviteiten georganiseerd. Op het grote podium zijn specatulaire optredens van artiesten en sporters.

Sinds 2012 ben ik ambassadeur van de Nationale Sportweek. Als ambassadeur wil ik laten zien dat een lichamelijke beperking geen excuus is om niet te sporten! Op zowel de opening als de sluiting, maar ook gedurende de week, wil ik laten zien dat sporten niet alleen gezond is, maar vooral ook heel leuk! Of je nou jong of oud bent, wel of geen beperking hebt! Kijk op
www.nationalesportweek.nl voor activiteiten bij jou in de buurt!


 


Welzorg genomineerd voor succesaward 2013
07-04-2013

 

Op zondag 7 april om 12.55 uur een RTL7 reportage over Welzorg. In de uitzending presenteren zij Welzorg en lichten toe waarom Welzorg de Succes Award 2013 verdient. De award is dé ondernemersprijs van Nederland en wordt eind 2013 uitgereikt aan één van de genomineerden, waar Welzorg er dus één van is.

De Nationale TV Succes Award 2013

Dit is dé ondernemersprijs van Nederland waar gedurende het gehele jaar op televisie en in de media aandacht wordt besteed aan succesvolle bedrijven met continuïteit, expertise en een toekomst gerichte visie? Welzorg is genomineerd voor dé ondernemersprijs van Nederland, ‘De Nationale TV Succes Award’. De Succes Award maakt onderdeel uit van het televisieprogramma De Succesfactor van RTL7. In dit programma mogen alle genomineerde bedrijven zich presenteren en uitleggen waarom zij zo succesvol zijn.

Welzorg brengt mensen verder

De nominatiecommissie heeft Welzorg uitgekozen, omdat Welzorg daadwerkelijk mensen kan ontzorgen door het meest complete en beste aanbod op gebied van mobiliteit, wonen en vitaliteit te bieden. Met de uitleen, verhuur en verkoop van producten, diensten en services levert Welzorg een bijdrage aan zelfstandigheid, zelfredzaamheid en welzijn. Het aanbod is ontwikkeld door goed naar haar klanten te luisteren. Want wát de klant nodig heeft, weet hij of zij zelf het beste.

Benieuwd naar de uitzending?
Kijk dan hier

Verder info op
www.welzorg.nl
 


EK Paragolf Bornholm Denemarken 2012
Monique slaat Hole In One op hole 13
24-09-2012

Monique geloofde het zelf bijna niet maar de bal lag toch echt in de hole na de afslag op hole 13. Haar eerste hole in one in haar golfcarrière en daarmee ook de eerste van het toernooi. Op maandag 24 september, de eerste dag van de wedstrijd, om 13:28 uur, op een afstand van 113 meter van de afslag, viel de bal uit het zicht door rotsen in de course in hole 13. Monique won daarmee de glazen schaal die werd geblazen tijdens het openingsdiner en aangeboden door Bornholmse sponsor en glaskunstenaar Pete Hunner (foto) van Baltic Sea Glass.


Foto: JensErik Larsen
 


30-08-2012
Monique Kalkman krijgt internationale Brad Parks Award uitgereiktMonique Kalkman, Johan Cruijff en Brad Parks.

Paralympisch topsporter Monique Kalkman werd 30 augustus door de International Tennis Federation (ITF) onderscheiden met de prestigieuze Brad Parks Award. Zie ook het eerder verschenen persbericht.


Monique Kalkman met de Brad Parks Award.20-08-2012 Persbericht:
Voormalig Paralympische kampioene Monique Kalkman krijgt internationale Brad Parks Award


Den Haag, 20 augustus 2012 –Paralympisch topsporter Monique Kalkman wordt 30 augustus door de Internationaal Tennis Federation (ITF) onderscheiden met de prestigieuze Brad Parks Award. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon of organisatie die een aanzienlijke bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van het internationale rolstoeltennis. Kalkman krijgt de award vanwege haar verdiensten voor de sport in de afgelopen 22 jaar. Als topspeelster won zij eerder vier Paralympische titels, was zes jaar nummer één van de wereld en vier keer Wereldkampioene. Daarmee is zij de voorganger van huidig Paralympisch en Wereldkampioene Esther Vergeer. Ook is Kalkman al jaren actief betrokken bij de internationale ontwikkeling en professionalisering van de sport, onder andere als ambassadeur voor de ITF (International Tennis Federation). Mede dankzij haar inzet is rolstoeltennis nog steeds een van de snelst groeiende sporten voor mensen met een handicap. De overhandiging van de Brad Parks Award vindt plaats op 30 augustus tijdens de loting van het Paralympische Tennisevent in Eton Manor in London.

Lees hier het complete persbericht (PDF)...Telegraaf - Vrouw:
De keuze was goud of geraniums
17-08-2012


Monique in VrouwOp haar veertiende raakte Monique Kalkman (47) verlamd en belandde ze in een rolstoel. Dat weerhield haar er niet van om haar passie voor sport weer op te pakken. Met succes: ze haalde vier keer Paralympisch goud!
(Tekst: Romy Schoeman. Foto: Mariël Kolmschot)

Lees hier het hele artikel...

Klik hier voor de online versie...

 

 Telegraaf:
Kalkman gaat voor goud
03-07-2012


Purmerend - Als jonge tiener reeds koesterde Monique Kalkman-van den Bosch een Olympische droom.

Lees verder...


GolfWeekly:
Monique gaat voor goud in derde sport
03-07-2012

 

Paralympisch topsporter Monique Kalkman wil na eerder goud behaald te hebben met rolstoeltennis en tafeltennis nog een keer de beste van de wereld worden - dit keer in paragolf.

Kalkman spreekt haar ambitie uit in De Telegraaf van dinsdag en in een persbericht. Mocht ze weer een medaille halen als paralympisch kampioen of wereldkampioene, dan is dat een unicum voor de Nederlandse en mondiale sport.

Om haar ambities te onderschrijven, doet Kalkman deze week mee aan het ABN AMRO Disabled Open (1-5 juli op BurgGolf Purmerend).

Lees verder op www.thisisgolf.nl...


Golfclub Zeewolde introduceert Paragolfer
02-07-2012


Golfclub Zeewolde heeft een paragolfer aangeschaft. De paragolfer is een soort buggie waarin minder validen toch kunnen staan om te kunnen golfen.

De paragolfer werd vrijdag in gebruik genomen tijdens een clinic van paragolfster Monique Kalkman. De golfclub heeft het apparaat op proef.

Klik hier voor fragmenten van de clinic...
(Klik in de geopende pagina onder het artikel op de videolink)


Management Team:
Op zoek naar de rollatorgebruiker
28-06-2012


Hulpmiddelenlevenrancier Welzorg richt zich steeds vaker direct op de consument. Die krijgt daardoor meer keuze, zegt manager innovatie en participatie Monique Kalkman. "Op termijn levert dat winst op"...

Lees verder...Persbericht:
Dwarslaesie is geen handicap op golfbaan
21-06-2012


Op vrijdag 29 juni 2012 neemt Golfclub Zeewolde officieel haar eerste paragolfer in gebruik. Zonder dat ze door hun fysieke handicap worden belemmerd kunnen gehandicapte golfliefhebbers nu de uitdagende baan van Zeewolde ontdekken en worden hiermee de mogelijkheden om hun favoriete sport te beoefen uitgebreid. Golf vanuit de paragolfer is pas sinds kort mogelijk in Nederland.

Klik hier voor het complete persbericht...


Leerzaam weekend voor Racing Team
Welzorg-coureur Gerard de Nooij op Zandvoort tijdens Pinksterweekend 2012Druk pinksterweekend gehad. Als teammanager van Racing Team Welzorg was ik te vinden op het circuit in Zandvoort. We hebben met de reservecoureur Sharon van Dam gereden en haar mogelijkheden voor de aanpassingen en het behalen van een racelicentie bekeken. En natuurlijk hebben we meegedaan met de Formido Swift Cup met onze coureur Gerard de Nooij. Tijdens de door maar liefst 16.000 toeschouwers bekeken Pinksterraces was Gerard vooral in race twee goed op dreef en wist na een uitstekende start zijn zevende positie, ondanks de fel aandringende concurrentie, te behouden. Voor meer informatie over Racing Team Welzorg, zie www.racingteamwelzorg.nl.

Lees hier het persbericht 


Artikel Dialoog Magazine Otto Bock Benelux
April 2012

Lees verder...
(pag. 6 t/m 8)


Te gast bij CasaLuna op Radio1
25-04-2012

In het kader van de Nationale Sportweek was ik als ambassadeur twee uur te gast bij het radioprogramma CasaLuna op radio1. En als ik het over sportparticipatie heb, ook voor mensen met een beperking, komt mijn werk voor Welzorg natuurlijk ook aan bod met de mooie initiatieven zoals o.a. Racing Team Welzorg, Wheels2Sport en de Gouden Sportdagen voor Kids.

Klik hier voor de uitzending.


Lekker bezig in de Nationale Sportweek
23-04-2012De Nationale Sportweek duurt van 21 t/m 28 april. Dit jaar ben ik ambassadrice geworden omdat ik sta voor het belang van sport en bewegen als middel om fit en gezond te blijven en als doel om nieuwe vrienden te maken en een leuke tijd te hebben. En dat geldt voor iedereen, en nog in hogere mate voor mensen met een beperking.Met een Fakkelloop ontstak ambassadeur Marco Borsato samen met Kirsten van der Kolk van Topsportteam 2028, André Bolhuis, voorzitter NOC*NSF, en wethouder sport Ed Wallinga het Olympische Vuur. Deze vlam van passie en hartstocht voor de sport symboliseerde op Olympische wijze de start van een week lang sporten en bewegen in heel Nederland. Daarna ging het hele ambassadeursteam op “missie” om de sport te promoten.

Lees hier verder.


Familiedag Apeldoorn met Monique Kalkman
22-04-2012Familiedag Apeldoorn met Monique Kalkman

Op zondag 22 april bracht ik als ambassadeur van de Nationale Sportweek een bezoek aan Apeldoorn. Daar werd een familiedag in en rondom het zwembad Boschbad Apeldoorn georganiseerd met vele sportactiviteiten voor mensen met en zonder een beperking. Naast zwemmen konden bezoekers ook mountainbiken, kanovaren, wandelen en waren er verschillende workshops als jazzdance en zitvolleybal. Samen met wethouder Sport ontstak ik hier het "Olympisch Vuur" en heb daarna met de deelnemers heerlijk gesport.

Familiedag Apeldoorn met Monique Kalkman


De Walk of Fame Hardenberg
21-04-2012Hennie Kuiper en Monique Kalkman hebben vrijdag hun tegel op de Walk of Fame in Hardenberg onthuld. Naast hen wethouder Douwe Prinsse. In het verleden hebben onder meer Fatima Moreira de Melo, Anton Geesink en Gretha Smit hun eerbetoon onthuld.

Lees hier het hele artikel.


Nationale Sportweek Maastricht
16-04-2012De Nationale Sportweek 2012 is in Maastricht een week eerder van start gegaan dan in de rest van Nederland vanwege de Limburgse schoolvakanties.
Op maandagochtend heb ik samen met de wethouder het plaatselijke startschot gegeven door middel van een symbolisch partijtje tennis en de ontsteking van het Olympisch vuur.

Bekijk hier de video.

Opening Sportweek Maastricht groot succes.


Flitsende start voor Racing Team Welzorg
08/09-04-2012

 Na een jaarlange voorbereiding was het dan eindelijk zover. Gerard de Nooij, de winnaar van de zoektocht naar onze coureur met een fysieke beperking heeft zijn eerste wedstrijd gereden. Het autosportdebuut is in alle opzichten een doorslaand succes geworden. Onder natte en daarmee extreem moeilijke omstandigheden wist Gerard van Racing Team Welzorg voor het oog van bijna 19.000 toeschouwers tijdens de Paasraces op Circuit Park Zandvoort tot twee keer toe een vijfde plaats in de wacht te slepen. Vooral de manier waarop hij zich volop in de strijd mengde en fraaie staaltjes wagenbeheersing toonde maakte indruk. Ik ben supertrots op Gerard en het team dat ervoor gezorgd heeft dat zijn aangepaste auto zo goed functioneerde. We hebben laten zien dat we staan voor participatie door innovatie. Ondanks een beperking maar dankzij de juiste technologie kan iedereen meedoen!
Gedurende het raceseizoen, zal Gerard nog zes keer rijden. De volgende races zijn tijdens de Pinksterdagen.

Klik hier voor het persbericht.


Interview Monique Kalkman
Nationale Sport WeekWelke sporten beoefen je nu?
Ik doe vooral veel aan golf en handbiken. Golfen als wedstrijd sporter met een topsport doelstelling op termijn en handbiken en fitness als ondersteuning voor mijn conditie. Daarnaast zwem ik en tennis ik nog een beetje. Ik geef nog o.a. clinics aan mensen uit revalidatiecentra.

Lees hier het hele interview.


Promotie gehandicaptensport tijdens sportweek

Op donderdag 1 maart 2012 heeft de kersverse ambassadrice Monique Kalkman meegedacht over een koppeling van de Nationale Sport Week aan sport voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking.

Lees hier het artikel op de website van Nationale Sport Week.
 


Marathon van Berlijn

Als ambassadeur van Fonds Gehandicaptensport heb ik eind september deelgenomen aan de Marathon van Berlijn. Samen met het NOC en haar sponsorpartners heb ik namens het fonds en twee Welzorg collega’s meegereden in de 42 km race.De opbrengst, die € 26.000,- bedroeg, gaat naar de gehandicapte sporters die meedoen aan London 2012.

Voor mij persoonlijk was dit een mijlpaal in mijn herstel en omgang met mijn dystonie, een chronische aandoening van mijn nekspieren. Met dit evenement wilde ik mezelf bewijzen dat ik ondanks die “beperking” weer sportief kan zijn. In april kon ik amper 15 minuutjes biken volhouden en nu dus twee uur, mede dankzij de interventie van Bert Faber van WP die me geweldig geholpen heeft met de juiste hoofd/nek ondersteuning. Het voelt zo goed om dit te doen. Ik moest wel deze “stok achter de deur” hebben om de trainingen in het barre zomerweer door te zetten. Zoals de tekst die op een mooie BMW-boog op het parcours stond: “Distanz ist was du im Kopf daraus machst!” De laatste kilometer was kippenvel. Duizenden mensen die je over de streep trekken! Een aanrader voor iedereen om eens mee te doen.
Lees hier
het artikel op de website van Fonds Gehandicapten sport.


Persbericht 16-10-2011
Gerard de Nooij gekozen tot Racing Team Welzorg-coureur

Tijdens de door ruim 18.000 autosportliefhebbers drukbezochte Formido Finaleraces op Circuit Park Zandvoort afgelopen zondag 16 oktober is de allereerste deelnemer aan de nieuwe Swift Cup 2012 bekend gemaakt. De 28-jarige Gerard de Nooij uit Eindhoven is gekozen tot Racing Team Welzorg-coureur en zal tijdens de Paasraces 2012 debuteren in dé opstapklasse voor nationaal racetalent. De 21-jarige Sharon van Dam uit Hekendorp (provincie Utrecht) zal worden opgeleid tot reservecoureur. Daarmee is de ruim een jaar durende zoektocht naar een coureur met een fysieke beperking volbracht en zullen beide winnaars in de komende maanden worden klaargestoomd voor de start van hun racecarrière.

De vijf finalisten die de verschillende selectieronden met glans hadden doorstaan kwamen naar de Formido Finaleraces om te vernemen wie van hen volgend seizoen achter het stuur van de nieuwe Suzuki Swift van Racing Team Welzorg mag plaatsnemen. Tijdens de laatste selectieronde op 30 september hadden aspirant-coureurs Sharon van Dam, Mike Smit, Gerard de Nooij, Hasan Aktan en Mustafa Jebari aan coureur Phil Bastiaans getoond uit welk racehout zij zijn gesneden. Na deze finale test werden de resultaten van alle selectieronden door de jury bij elkaar opgeteld om te bepalen wie de Racing Team Welzorg-coureur zou worden.

Compleet plaatje
Monique Kalkman, die het gehele traject vanuit Welzorg heeft begeleid, is in haar nopjes met De Nooij als coureur en Van Dam als back-up: “Gerard en Sharon hebben in alle ronden aangetoond de juiste spirit te bezitten en blijken ook als coureur zeer geschikt. Dat maakte het plaatje voor ons compleet. Bovendien zijn zij prima in staat om een voorbeeldfunctie te vervullen en dat was in dit project voor ons ook een erg belangrijk aspect.”

Website
De ervaringen van Gerard de Nooij en Sharon van Dam zijn de komende tijd te volgen via de website www.racingteamwelzorg.nl Op deze website zullen zij berichten over alles dat zij tijdens hun opleiding tot coureur meemaken.

Lees hier het hele persbericht.


Persbericht 24-06-2011
Golfevenement ten bate van Wheels2Sport een mooi succesMonique Kalkman en Nike Boor

Donderdag 23 juni hebben 20 bedrijven fanatiek gegolfd bij het Rijk van Nunspeet voor het goede doel. Er is een prachtig bedrag van ruim € 12.000 bij elkaar gespeeld voor Wheels2sport dat ten goede komt aan zogenaamde paragolfers, een speciale rolstoel met een ‘sta-op’ functie.

Lees verder...


Persbericht 03-06-2011
Fonds Gehandicaptensport lanceert nieuw zakelijk platform: 1€ FairCare®
Met 1€ FairCare®, het nieuwe sponsorprogramma van Fonds Gehandicaptensport, doneren bedrijven en organisaties uit de zorgbranche 1 euro per cliënt aan de gehandicaptensport in Nederland! Hierdoor is het mogelijk sporten voor mensen met een handicap toegankelijk en bereikbaar te maken. Welzorg is een van de founding fathers van het nieuwe concept. Op het golfcomplex Het Rijk van Nijmegen ondertekende ik namens Welzorg samen met Uri Coronel en Nike Boor van Fonds Gehandicaptensport de overeenkomst.

Vlnr: Nike Boor, Monique Kalkman en Uri Coronel
Vlnr: Nike Boor, Monique Kalkman en Uri Coronel

Klik hier voor het persbericht.
Brochure Fonds Gehandicaptensport.


PurSang: Golfen met een handicap

Complimenten aan het team van Stichting Paragolf Arnhem en omstreken en aan bankier Van Lanschot voor hun initiatief om meer Paragolfers op de golfbanen te zien in de toekomst.
Klik hier voor bijgaand artikel hierover, inclusief uitleg over Paragolf door Jan Dorrestein en Monique Kalkman.


23-04-2011 Circuit Park Zandvoort

Proeven, voelen, ruiken voor de finalisten van Racing Team Welzorg. What’s the real thing? Een talk van Phil Bastiaans en een inventarisatie van de autoaanpassingen door Welzorg Auto op Maat.

Voor een foto-impressie van de dag, kijk op
Facebook.


15-04-2011 Wheels2Sport

Lancering nieuw concept tijdens kick off Nationale Sportweek

Sport is onderdeel van de samenleving waar we allemaal aan mee doen, ook mensen met een handicap. De noodzaak van aangepast materiaal voor sportbeoefening kan echter drempelverhogend werken. Veel potentiële sporters met een handicap bereiken daarom het sportveld nooit. Dit is voorbij als het aan Wheels2Sport® ligt! Een fantastisch project waaraan ik werk, samen met NOC*NSF, Fonds Gehandicapten Sport, Gehandicapten Sport Nederland, Welzorg en Sunrise Medical.

Wheels2Sport is een landelijke advies en uitleenservice van aangepast sportmateriaal, een soort sport-o-theek dus. Op 16 april tijdens de kick off van de nationale sportweek in Schiedam zal Wheels2Sport groots geïntroduceerd worden.

Met deze service wordt sporten voor mensen met een handicap toegankelijk en zijn de sporters goed voorbereid op de definitieve keuze voor een sport en het daarbij passende hulpmiddel”.

A.s. zaterdag zijn we aanwezig met een geweldige stand waarbij we de hulpmiddelen van Wheels2Sport zullen demonstreren aan de 10.000-15.000 verwachtte bezoekers, waar Ellen Hoog met Wheels2Sport rolstoelhockey zal spelen en waar o.a. Marco Borsato, Ralph Mackenbach en Hans Klok bij ons langs zullen komen.

Tijdens het officiële openingsprogramma zal ik (als voorzitter van Wheels2Sport) het plan en de ambitie van Wheels2Sport overhandigen aan Andre Bolhuis, voorzitter NOC*NSF, adjunct directeur VWS en Ad Mostert, wethouder van Schiedam.

Mocht je ook een kijkje willen komen nemen in Schiedam dan ben je natuurlijk van harte welkom!

Sinds 1 januari draait het pilot programma in Zwolle in samenwerking met de afdelingen Sport en WMO van de gemeente, revalidatiecentrum Vogellande en sportservices Zwolle en Overrijssel en na 1 augustus zullen we Wheels2Sport® in de rest van het land uitrollen, waarbij in het eerste jaar vijf locaties gepland staan.

Voor verdere informatie over het programma op 16 april,
klik hier.

Voor het persbericht,
klik hier.

Voor de flyer van Wheels2Sport,
klik hier.


07-03-2011: Update Racing Team Welzorg

Na het laatste nieuws op 24 februari j.l. zijn we weer een ronde verder met Racing Team Welzorg en het wordt steeds spannender. Vijf van de tien kandidaten zijn na een intensieve halve finale door naar de finale.

Terwijl Arjan Feitsma, manager Auto Op Maat, en zijn team zich verdiepen over innovatieve oplossingen voor het aanpassen van de Suzuki Swift race auto, werden de top 10 kandidaten onderzocht en beoordeeld op hun fysieke conditie en medische gesteldheid. In het sportmedisch adviescentrum Sporticipate, gehuisvest in revalidatie centrum Blixembosch ondergingen de race-grage kanjers een zware test. Welzorg zal er alles aan doen om de winnende coureur verantwoord en fit aan de start te laten verschijnen.

De uitslag is inmiddels ook bekend en de finalisten zijn:

Hasan Aktan (Berghem)
37 jaar, juwelier van beroep, racer en racefanaat: “Mensen zien mij niet als gehandicapte maar als een persoon met loopproblemen die eventjes in de rolstoel zit.”

Sharon Dam (Hekendorp)
21 jaar, diploma HBO Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, autorijden is het leukst wat er is: “Sport is een rode draad in mijn dagelijks leven.”

Gerard de Nooij (Eindhoven)
28 jaar, eigen bedrijf om mensen met een beperking te ondersteunen in het ondernemen van avonturen en activiteiten: “Ongehinderd leven, zorgeloos genieten.”

Mustafa Jebari (Amsterdam)
37 jaar, projectleider (S)Cool on Wheels, na basketbalcarrière op zoek naar nieuwe uitdaging: “Mijn handicap zie ik niet als beperking, maar als uitgangspunt voor een leven vol mogelijkheden.”

Mike Smit (Heerhugowaard)
40 jaar, elektrotechnisch ingenieur, na zijn motorwegracelicentie te hebben behaald en deelgenomen had aan slechts drie races in de Skorpion Cup, brak hij zijn nek: “I have unfinished business at the racetrack!”

Klik hier voor het videoverslag van de halve finale.

Klik hier voor het persbericht "Bekendmaking finalisten" van 7 maart 2011.

Stay tuned, binnenkort meer over de aankomende finale, dit keer open voor publiek!


Racing Team Welzorg is op zoek naar een coureur met beperking voor deelname aan de Suzuki Swift Cup 2012. In de video zie je
selectieronde 3, een ronde waar de kandidaten de jury proberen te overtuigen waarom zij als winnaar van deze wedstrijd achter het stuur moeten plaatsnemen. Racing Team Welzorg wordt mogelijk gemaakt door Welzorg, Fonds Gehandicapten Sport, Wings and Wheels, Blixembosch, Phil Bastiaans en Jan Lammers.
Bekijk ook:
-
Racen met een handicap door Rick Winkelman.

- Facebook Racing Team
 


Wheels2Sport

Zie pagina 34 van het magazine.
 


Seated Segway
 


 

 © 2007-2017
Monique Kalkman |
Disclaimer

Welzorg